Home    >   Massage   >   van mijn klachten af   >   Dorn Therapie

Dorn therapie

 
De Dorn therapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling.  Het is een effectieve therapie tegen klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Denk hierbij aan rug- en gewrichtklachten. 
 
De basis van Dorn Therapie is het opheffen van beenlengteverschil. Vrijwel iedereen heeft beenlengteverschil. Echter kan dit variëren van 1 millimeter tot wel 5 centimeter! Bij beenlengteverschil wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Door deze scheefstand kunnen veel klachten ontstaan. De oorzaken van ongelijke benen kunnen zijn: een val, vertillen, een misstap maar vooral het zitten en auto rijden. Hierdoor kan wel tot 3 centimeter aan ruimte ontstaan in je heupen. 
 

Behandeling

 
Met de Dorn Therapie heffen we deze ruimte weer op door de gewrichten in de originele stand terug te brengen. Bij de benen doen we dit door het lange been weer korter te maken. Je komt hierdoor weer met gelijke benen op de grond te staan. Na de benen gaan we alle andere gewrichten en wervels bij langs. 
 
In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn therapie een milde therapie. Met de duimen worden op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug gezet. Tegelijk word het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!
 
De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. Na de Dorn therapie krijg je zelfhulp oefeningen mee om het in stand te houden. Hierdoor blijf je niet afhankelijk van een therapeut en afhankelijk van je klacht heb je maar enkele behandelingen nodig. Een echte zelfhulpmethode.
 

Maak een afspraak

 
Last van je rug of gewrichten? Maak een afspraak en ervaar wat Dorn therapie voor je kan doen!
Bel 06 53634529 of mail naar: info@chargejezelf.nl
 "Ik sta weer stevig met beide benen op de grond"

Aan huis

Vertrouwd ontspannen

Over Charge

Massage in Groningen

Masseurs

Wie hangt er aan mijn nek?